Oprichting Special Gym

De vereniging draagt de naam: Special Gym en heeft zetel in de Gemeente Bernheze. De vereniging is opgericht op 13 augustus 2019. Bij oprichting bestaat het bestuur uit 2 bestuursleden, te weten Vicky Vos-Vermeulen als voorzitter en Demi Jansen als secretaris/penningmeester.

De doelstelling van de vereniging is: het bevorderen van plezier in bewegen en het mogelijk maken van deelname aan gymsport voor iedereen. Ook wanneer extra begeleiding nodig is, vanwege een motorische, cognitieve, gedragsmatige of sensorische uitdaging. Tevens willen we een veilig leerklimaat bieden, waardoor sporters tot ontwikkeling komen en vaardigheden kunnen generaliseren naar hun eigen context.

Onze missie is: Gymmen met een lach, waar een ieder zichzelf zijn mag!

Al jaren lang hebben Demi en Vicky ervaring in het lesgeven van de Special Gym.

Vicky heeft 15 jaar geleden de Special Gym groep opgezet, onder de vlag van een turnvereniging. Toen zij afstudeerde als ergotherapeut, wilde zij van haar werk en haar hobby een combi maken. Ze vond het belangrijk dat kinderen allemaal konden gymmen.
De idee├źn van Vicky en de turnvereniging liepen uit elkaar. Meerdere gesprekken verder besloot Vicky niet verder te gaan onder de vlag van deze turnvereniging. En zo werd deze Special Gym Vereniging geboren.

Vicky draaide de lessen niet alleen. Zij werd ondersteund door een geweldig team aan assistenten. Hierbij is Demi assistent- trainer. Wekelijks evalueren en bespreken we de lessen. Zo leren en groeien we van en met elkaar. Dit team staat helemaal achter de Special Gym vereniging. Alle assistenten blijven bij de nieuwe verenging en worden als coach enorm gewaardeerd voor hun inzet!

Wij staan voor deze doelgroep! Wij weten wat we doen en waarom we dingen zo doen! Onze passie is dat deze doelgroep kan gymmen met een lach! Er zijn aanpassingen nodig om deze sporters dit te bieden. Het vraagt een andere manier van kijken, een andere manier van lesgeven, een andere manier van contact maken, een andere manier van vangen, een andere manier van eigenlijk alles. En wat krijg je er dan onwijs veel voor terug! De stapjes die deze sporters met jou zetten. Waarbij ze groeien in de gymzaal, maar ook daarbuiten. Dat deze sporters een betekenisvolle activiteit hebben waar ze de hele week naar uit kijken. En waar ze ieder op hun eigen manier, iets hebben waar ze goed in zijn. Daar gaat ons hart harder van kloppen. Dat is onbetaalbaar!

We bieden “normaal” aan waar mogelijk en “speciaal” waar nodig. Wat de uitdaging ook is die deze sporters tegenkomen. Allemaal hebben ze eigen kwaliteiten en allemaal hebben ze het recht om met een lach te komen gymmen!