Special Olympics Regionale Spelen

Op zaterdag 2 november vonden de Special Olympics Regionale Spelen plaats in Almere, waaraan Special Gym heeft deelgenomen. Om 7 uur ’s ochtends vertrokken de coaches Vicky, Demi en Dana met de sporters Mark, Josefien, Nienke, Esther en Kyara naar Almere om vervolgens om 9 uur de dag te openen met een fantastische openingsceremonie met veel muziek, het aansteken van het olympische vuur en natuurlijk het afleggen van de olympische eed.

Een uur later begon de divisioningswedstrijd. De sporters lieten fantastische oefeningen zien, moedigden elkaar aan en klapten voor alle turn(st)ers. Na de eerste wedstrijd hebben zij een heerlijke lunch gehad, gesponsord door JUMBO Wiegmans Heesch! Special Olympics verzorgde lekkere ijsjes en daarna was het tijd voor de finalewedstrijden. De punten uit deze wedstrijden zouden tellen voor de uiteindelijke prijsuitreiking. Ondanks dat meedoen belangrijker is dan winnen, is de spanning tijdens de finalewedstrijden bij sommige sporters te voelen. Maar de sporters laten ook deze wedstrijd mooie oefeningen zien die beloond worden met een groot applaus!

En toen was het om 5 uur dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Het regende prijzen voor Special Gym! In totaal hebben de sporters 3 gouden, 7 zilveren en 3 bronzen medailles behaald. Daarnaast nog 3 keer een 4e plaats, 3 keer een 5e plaats, 3 keer een 6e plaats en 2 keer een 7e plaats. Een hele geslaagde dag, met allemaal winnaars!