Demi

Mijn naam is Demi Jansen en ik ben geboren op 21 januari 1997 in Heesch. Ik ben woonachtig in Stramproy maar rijd met alle plezier terug naar mijn geboorteplaats Heesch om les te komen geven bij Special Gym.

Ik heb in Tilburg Kinder- en Jeugdpsychologie gestudeerd. Ik vind gedrag dan ook enorm interessant en ga graag op zoek naar de reden achter bepaald gedrag en de manier waarop ik het beste kan reageren op bepaald gedrag. Daarnaast heb ik de opleiding tot leerkracht basisonderwijs afgerond Deze combinatie ben ik gestart omdat ik op de universiteit de praktijk heel erg miste en lesgeven echt mijn passie is.

Na jarenlang zelf op selectieniveau te hebben geturnd, kwam ik in 2009 voor het eerst in aanraking met Special Gym. Als invaller zou ik een les overnemen en dat beviel me zo goed, dat ik sindsdien een vaste assistentcoach ben. Een les bij Special Gym is elke keer anders, maar één ding is zeker: elke les zie ik lachende sporters, worden er stappen gemaakt en angsten overwonnen!

In 2014 kreeg ik de kans om als coach naar de Special Olympics te gaan. Een sportevenement voor ruim 2000 sporters, allemaal met een verstandelijke beperking. Daar genoot ik enorm van, het plezier van sporten stond hier écht voorop en dat past precies bij mijn manier van lesgeven. Het is dan ook mijn droom om ooit deel uit te mogen maken van team NL dat naar de internationale spelen van Special Olympics gaat. Een mooie droom voor onze Special Gym vereniging!

Gymmen met een lach, dat gun ik iedereen! Ik vind het belangrijk dat iedereen plezier heeft in bewegen. En daarnaast hoop ik dat sporters zich in onze lessen thuis voelen, waardoor zij zichzelf durven te zijn en zichzelf durven te laten zien. We gaan op zoek naar de kracht in de sporters en denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik geniet van elke stap die de sporters zetten, hoe groot of klein die ook kunnen zijn, en vind het heerlijk om die successen samen met hen te vieren!

Ik ben supertrots dat Vicky en ik in 2019 samen een eigen Special Gym vereniging hebben opgericht! Het voelde als een droom die uitkomt, voor deze prachtige doelgroep! Ik heb er zin in om mezelf voor Special Gym in te zetten, ik ben op zondag in de trainingen te vinden en natuurlijk ben ik achter de schermen bezig om alles goed te laten verlopen.