Esther en Josefien winnen 6 medailles op Special Olympics World Games

Na maandenlange voorbereidingen was het op 12 juni 2023 eindelijk zo ver. Esther en Josefien vertrokken samen met hun coach Demi naar Münster. De eerste drie dagen stonden in het teken van het host-town programma: acclimatiseren, teamgenoten leren kennen, samen sporten, een dierentuinbezoek en een theatervoorstelling.

Met de bus reisde TeamNL na deze dagen door naar Berlijn voor de Special Olympics World Games. Gymnastiek stond pas de laatste dagen op het programma, dus had het team tijd om Berlijn te verkennen. Ze zijn bij diverse sportwedstrijden wezen kijken en hebben twee turntrainingen gedaan met het Belgische turnteam, waarvan bij 1 training ook het turnteam uit Duitsland en Venezuela aansloot; wat een gezelligheid!

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en de tekst 'മ Special Olympics Nederland'

Esther en Josefien zijn bij Healthy Athletes geweest, een programma dat Special Olympics organiseert om de gezondheid van mensen een verstandelijke beperking beter in beeld te brengen. Ze hebben daar een oogtest laten doen en ook leerden ze middels opdrachten hoe zij het beste kunnen omgaan met wedstrijdspanning.

En dat ze daarmee om kunnen gaan, bleek wel tijdens de wedstrijddagen. Esther en Josefien hebben laten zien wat ze kunnen! Op de tweede wedstrijddag verbeterden zij op diverse toestellen hun score van de dag ervoor. En dat werd beloond: 

Esther behaalde een 4e plek op balk en sprong, 3e plek op brug en een 1e plek op vloerAll round behaalde Esther een 3e plek.

Josefien behaalde een 8e plek op vloer, 3e plek op brug, 2e plek op sprong en balk. All round behaalde Josefien een 6e plek.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en de tekst 'SPIETH Special Olympics Nederland'

De meiden genoten enorm van alle toeschouwers die erbij waren. Naast familieleden waren ook diverse leden van teamNL aanwezig om hen aan te moedigen. Ook coach Vicky was aanwezig tijdens de spelen.

Naast sportieve prestaties is er ook groei te zien op andere vlakken, zoals op sociaal gebied; er zijn diverse telefoonnummers uitgewisseld en nieuwe (facebook)vrienden gemaakt om ook ná de spelen met iedereen in contact te blijven. Ook de algemene vaardigheden zoals het eten met mes en vork en zelfstandig douchen wordt gestimuleerd. De meiden kijken terug op een geweldig avontuur en hopen de teamgenoten van TeamNL weer te gaan zien op de Nationale Spelen op 14 tot en met 16 juni 2024 in Breda-Tilburg.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en tekst