MET 32 MEDAILLES NAAR HUIS!

Het weekend van 10, 11 en 12 juni stonden in het teken van Special Olympics Nationale Spelen 2022. Met acht sporters; Esther, Josefien, Kyara, Mark, Milou, Nienke, Suus en Thijs en coaches Vicky, Demi, Renske, Thomas en Jara, vertrok het team op vrijdagochtend naar Twente.

Op vrijdag zijn de Special Olympics geopend met een feestelijke openingsceremonie in het FBK stadion! Met de gehele Brabant ploeg liep Special Gym het stadion, waar direct het feest begon! Het Wilhelmus werd gezongen, de vlam werd binnengebracht en de Olympische eed werd afgelegd. Daarna was het tijd voor een echt feestje!

Na een heerlijke nacht in ons eigen vakantiehuisje, zaten we vanochtend met zijn allen om 7 uur aan het ontbijt. Daarna met onze busjes naar de turnzaal. Na een gezamenlijke warming-up werd er gestart met de wedstrijd. De sporters hebben het super goed gedaan. Daarna samen geluncht en mochten we nog even de zaal in om in de blokkenbak te springen. Terug in het huisje gaan alle sporters douchen en eten ze gezamenlijk pannenkoeken, gemaakt door kok Thomas. Daarna doen we samen een bingo en gaan een aantal sporters naar de feestavond in het Special Olympics dorp. De andere sporters bleven in het vakantiehuisje en maken er daar een rustig feestje van.

Op zondag zijn de finalewedstrijden geturnd. De sporters startten met een feestelijke warming-up, waarna de wedstrijd kon beginnen. En wat deden ze het goed! Na de wedstrijd stond een lekkere lunch te wachten en al snel begon de prijsuitreiking. En ook dat was een feest. Maar liefst 11 gouden, 13 zilveren en 8 bronzen medailles neemt Special Gym mee naar huis! In Heesch werd het team feestelijk onthaalt: er was live muziek, de brandweer heeft ons binnengespoten en er was een persoonlijke speech voor iedere sporter. Geweldig!

Het zijn allemaal winnaars!

We willen graag onze sponsoren bedanken!

Bakker Lamers voor al het brood, Smits groente en fruit voor een avondmaaltijd en fruit, Jumbo Wiegmans voor een boodschappenbon, Hengelsport van de Laar voor de overige boodschappen, Heerkens voor fruit, Hendriks bouw en ontwikkeling voor het vervoer.

Daarnaast een financiƫle bijdrage van Den Otter Van Vliet, Lunenburg b.v., Krechting Installaties, W. v.d. Linden Schilderwerken, Heuvel Logistiek, Alferink Optiek en Bloemenhandel Bruijgom.